Biffsnadder

b
a

Fredag hver eneste dag.

TGI Friday’s (Thank God It’sFriday’s) har utvidet sitt franchise-imperium med sin sjette restaurant i Norge:I Nordre Gate, midt i smørøyet av Trondheim. Det er ikke noe hokus pokusegentlig, og denne filialen framstår akkurat som alle de andre, noe som gjerneer poenget med franchise. Om du lurer, finnes Friday’s i 60 land, med over 920restauranter. Du får absolutt alt servert på erke-amerikansk vis av særdeleshyggelige servitører som konkurrerer om å være på pletten fra du trer overdørstokken. Så mye at bare fem minutter etter at jeg har bestilt mat av én,kommer en annen av dem og lurer på om jeg “har det bra”. Det har jeg.Foreløpig.

FRIDAY I’M IN LOVE. Jeg satserpå Jack Daniels-burgeren, siden Friday’s har en forkjærlighet for å putte denvelkjente Tennessee-whiskyen i alt de lager. Ellers på menyen finnes akkuratdet du forventer# grillede biffer og kylling av forskjellig slag, alskensburgere, spareribs og barsnacks (som òg fungerer som forretter) av typenjalapeño-poppers og fritert mozzarella. Fridays er tydelig inspirert avtradisjonelle amerikanske dinere og tilhørende grillmat, her med detaljer isvart, rødt og messing, og har ingen forsetter om å være stilig eller gourmet.Midt i lokalet er en stor bar, hvor bartenderne øver på å “flaire” utennevneverdig suksess.

Servitører og bartendere har påseg en slags blanding av klovnedrakt og noe medlemmer i et studentkor kunne kleddeseg i, men sånn skal det altså være. En rask titt i cocktailmenyen viser at dehar byens største barkart, med mange klassikere og egenkomponerte drinker. De skryterav at alle bartenderne kan over hundre drinker utenat. Imponerende.

BURGEREN KOMMER PÅ bordet etterpassende tid, selv om restauranten er fullsatt, men er umiddelbart skuffende.Kjøttet er saftig og godt, men sparsomt dandert med grønnsaker, og burgeren erlitt liten i størrelse. Brødet er trist og masseprodusert, antakelig for flereuker siden. Jeg skjønner heller ikke hva den har med Jack Daniels å gjøre, dasausen heller smaker søt barbecue-saus med en dæsj røyk. Mens jeg hører påkommersiell partymusikk får jeg skuflet den nedpå, men skulle nok gått foroppgraderingen “ultimate” for “bare” 69 kroner for å bli mett.

Servicen tar de derimot på alvor. I løpet av besøket blirjeg sikkert spurt fem ganger om jeg har det bra.

Friday’s framstår somparty-Egon. Du går ikke hit for en matopplevelse eller en romantisk date. Enhyggelig tur ut med gutta etter jobb i livlige omgivelser hvor du harmuligheten til å få deg en biff, er nok mer målgruppa for Friday’s, og det kande nok komme til å leve godt på også her i Trondheim.

Mat:

Stemning:

Pris:

Total: