Abrakadabra: Arakataka tar kaka!

b
a

Arakatakahar lenge vært restauranten i Oslo der du får best mat per krone. NATT&DAGhar satt seg fore å teste om dette fortsatt stemmer. For å begynne medkonklusjonen: Arakataka leverer.

Det er en kald, sur og motbydelig kveld i midten av desember da jeg tar turen innomrestauranten rett ved siden av Rockefeller. Jeg har bestilt bord og jeg får detbeste i sjappa, rett ved vinduet. Jeg bestiller á la carte ettersom Arakatakaopererer med et uvanlig system der du kan sette sammen din egen femretters, oghvor alle rettene koster 120 kroner.

Den første rettenjeg får er riktignok en gratis rett, en appetittvekker. Brød som er så nybaktat det fortsatt er varmt og en herlig hjemmelaget leverpostei med svartetrøfler og pisket smør. En perfekt start. Rett nummer to topper brødet.Laksetartar med lakserogn, Avruga-kaviar (laget av rogn fra sild, red. anm.) ogsmå eplebiter. Det er delikat med en velsmak som ruller rundt og leker medsmaksløkene lenge etter at hver bit har forsvunnet ned i svelget. Neste rettbestår av Norges kanskje beste fisk: piggvar med blomkålpuré. Også denneservert med Avruga.

Vinen jeg får tilhovedretten er verdt å nevne: den er halvparten Merlot, halvparten Cabernet Sauvignon.Resultatet: mer lakk og lær enn Fifty Shades of Grey. Hovedretten er oksekjakermed sorte trøfler, potetmos, rødbeter, rødvinssaus og sprøstekt løk. Jeg prøversom regel å velge stykker av oksen som kjake og bringe siden de har mest smak,og denne retten er ikke et unntak. Kjakene er så møre at de smelter i munnen.Jeg er sikker på at kniv ville være fullstendig overflødig.

Første dessert ernorske oster som blir fulgt av en utmerket østerisk dessertvin. Det er ikkemange oster, tre i antallet, men de er gode. Men som alltid er dessertvinen detstore høydepunktet. Siste dessert og finalen på gildet er multer ogmultegranité med hvit sjokolade som får følge av en annen dessertvin, riktignokikke like fantastisk som den til ostene, men det har ikke så mye å si ettersomjeg på dette tidspunktet har begynt å bli relativt og behagelig besoffen.