Freudian Kicks, take two

b
a

[video1]

Onsdag 20. mai slapp Freudian Kicks sin egen kolleksjon, under samme navn. Linn Sannes Brevik og Charlotte Fische står bak kreasjonene, som er i salg fra 23.mai.

Hele butikken var gjort om til en slags runway, som inntrykksmessig funket veldig bra# med betong og sorte lakkflater. Praktisk sett var det litt vanskeligere å gjennomføre, da man bare så modellen noen sekunder, før vedkommende forsvant bak en vegg for en stund, mens man satt igjen med en litt teit «hvor skal jeg se nå»– mine.

Klærne klang pent i gråtoner, med et par paljettavbrekk og artige former. Herreplaggene bestod hovedsakelig av drop crotches og ganske simple t-skjorter. Stilrent, men ikke revolusjonerende. Små detaljer skapte en viss følelse av asymmetri, uten at dette var påfallende, og det hele fremstod som kult og litt utspekulert.

Dameplaggene var dominert av jumpsuits og shiny leggings. Noen oversized kjoler, pluss den infamøse paljettbodyen- som har vært å se på promoteringsbildene en stund. Det mest spennende var kanskje herredressen for dame. Klærne var veldig wearable, men fortsatt arty. Kjolenes litt posete formløshet ble pent reddet av en artig sammensnurping i livet, som også gikk igjen i noen av herreskjortene. Leggingsene var et fargerikt avbrekk i en ellers ganske dempet kolleksjon, men hele greia bestod allikevel av en rekke safe avgjørelser. Dessverre bar det preg av lite sjansing.

Kvaliteten skal vissnok være av det holdbare slaget, håndsydd og greier, men det hjelper ikke om arbeidet er slurvete. Bare T-skjortene går nemlig for 800 grunker, mens den androgyne vesten lyder 3400. Etter min mening en ganske så stiv pris, for noe som ved andre øyekast ikke engang hadde skjult søm i linningen.

Alt i alt var det en grei kolleksjon. Litt Fift Avenue Shoe Repair, litt Acne. Veldig Freudian Kicks. Ganske få plagg å dømme ut i fra, men vi håper dette er en litt forsiktig start på noe veldig bra.

En kolleksjon av hipstere- for hipstere.