Få 50% rabatt på Oslo Internasjonale Teaterfestival

b
a

Hovedstaden formelig bobler av glede om dagen, og det er ikke bare på grunn av solens sårt etterlengtede cumback.

Oslo Internasjonale Teaterfestival er i full sving, og fra 13. – 23. mars bugner byen over av fine forestillinger, hvorav vi har plukket ut noen stykker vi anbefaler alle å få med seg denne uken.

Ved å sende ditt navn på mail til appkonk@nd.no gir NATT&DAG og Black Box Teater deg 2 billetter til prisen av 1 på følgende forestillinger: 

I morgen, tirsdag 18. mars og onsdag 19. mars:

Marco Berrettini (DE)

iFeel2

En ung kvinne og en middelaldrende mann beveger seg halvnakne rundt i en drømmeaktig scenografi, intenst fokuserende på hverandre. Det kan nesten se ut som de to danserne på scenen befinner seg i paradis mens de varmer opp på liv og død. «Det føles nødvendig å stille spørsmålet om hvorfor vi er her på denne jorden på nytt» sier Berretini. Til forestillingen «iFeel2» har Berrettini latt seg inspirere av boken «You Must Change Your Life» av filosofen Peter Sloterdijk og Carl Gustav Jungs arketype « skyggen » som representerer de mørke sidene av mennesket. Marco Berrettini vant det tyske mesterskapet i discodans i 1978. Etter dette bestemte han seg for at det var danser han ville bli og tok en rekke kurs og skoler i alt fra moderne dans til klassisk ballett.

 

Lørdag, 22. mars og søndag 23. mars:

Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Marlene Monteiro Freitas, Trajal Harrell

(M)imosa / Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M)

«Voguing» oppsto i Harlem på begynnelsen av sekstitallet, og ble hovedsaklig utøvd av afroamerikanske og latin-amerikanske homofile, lesbiske og transvestitter. Den sensuelle dansestilen – en pastisj på den elegante moteverdenen – ble mainstream mye senere, for eksempel gjennom Madonnas Vogue og dokumentaren Paris is Burning. Judson Church var stedet der pionerene innen postmoderne dans, som Trisha Brown, Lucinda Childs og Steve Paxton, arbeidet- i årene 1962-1964. «(M)imosa» er den mellomstore episoden i serien og er et verk av koreografene Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Marlene Monteiro Freitas og Harrell selv. «(M)imosa» handler om et ønske om å være noen andre og umuligheten av dette. Forestillingen fokuserer på møtet og forskjellene mellom de fire dansere. Forestillingen kombinerer samtidsdans, transvestisme, glamour og humor på en herlig, uanstrengt måte.

Den New York-baserte koreografen Trajal Harrell er blitt et av samtidsdansens største navn med serien «Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church» som ser for seg et møte mellom tidlig postmoderne dans og stilarten «voguing». Harrell stiller spørsmål om hva som ville ha skjedd hvis noen fra voguingscenen i Harlem hadde møtt de tidlige postmodernistene i Greenwich Village og danset sammen med dem i Judson Church tidlig på sekstitallet. Svaret forsøker han å finne i en serie koreografiske verk i forskjellige størrelser fra XS til XL. Harrells arbeider har blitt vist på festivaler i Paris, Wien, Berlin og Rio de Janeiro for å nevne noen, og i tillegg på en rekke gallerier som MoMA, The New Museum, The Bronx Museum of the Arts og Art Basel – Miami Beach.

Send oss en mail til appkonk@nd.no for 50% rabatt på parvise billetter til forestillingene over. Husk å spesifisere hvilke stykker du ønsker billetter til (du får gjerne slå til på alle sammen, om du vil).

God teateruke!

Les mer om Oslo Internasjonale Teaterfestival på Facebook.