Outlander

2 / 6 stars
b
a

“Det var det jeg sa – vi skulle ha filma her.”Produsenten av Ringenes Herre er på tur i Lofoten og landet som ikke ble valgt.Assistenten er enig, sier at det er mer spesielt her enn på New Zealand, utenhelt å vite hvorfor.

På vei hjem er de innom Trollshop, Karl Johan. En finbutikk med fine utstillingsmontre. Howard McCain blir stående foran en spesieltfristende oppsats mens assistenten koser seg med norrøn mytologi.

Og så: foranet stort prospektbilde med enda større kontraster, (foss, gran, ur), har noenplassert en hel liten landsby av rollespillfigurer: middelaldermennesker,vikinger, dverger og norske troll i utenkelige jordfarger. Endelig løsner det –det er sånn Ringenes Herre skulle ha vært. Mer farger! Mer fanatasy! Mer avalt!

Under flyturen setter de plottet. Howard forklarer at trollbutikksynet kanbli til en scenografi som slår Ringenes Herre ned i støvlene, mens assistentenforteller om en utrolig fortelling han akkurat har lest. Den handler om etuovervinnelig mytebeist. Da mangler det bare en ting – noe helt uventet – noeingen har tenkt på før. Produsenten knipser i fingrene, “helten kommer frafremtiden! I et romskip!” Assistenten blir stum av beundring. For en inspirertlæremester – her er det bare å gå i gang.

Omtrent sånn bleOutlander til, tror jeg.