Brüno

3 / 6 stars
b
a

Det er foruroligende at Sacha Baron Cohen har utsatt seg fordødstrusler, arrestasjoner og en alvorlig allergisk reaksjon på hydrogenperoksid. For å få gjennomført en film med poenger billigere enn islandske kroner oghomovitsing på vorspiel-nivå. Bleking av anus. Fashion. Hollywood. Postmodernenarsisisme. Homokulturell smaksfascisme. Gay-versjonen av Borat er mer hårløs,mer smakløs, rett og slett mer. Og mer er som kjent: mindre.

Som på tv er det eneste spektakulære med denne galskapen denstunt-drevne gueriljametoden: Når Brüno kræsjer et moteshow og ramler ut påcatwalken i Milano er det ikke fake, det er real. Det samme når han intervjueren palestiner og en tidligere Mossad-leder om forskjellen på hummus og Hamas, ognår han tirrer på seg hundrevis av homofober i tjukkeste Arkansas. Sant, menutrolig, ettersom det er snakk om en karikatur mer kostymert enn julenissen.

Imbesile, hyklerske og selvrettferdige Amerika har videssuten allerede fått servert til gjentakelse av Michael Moore. At Cohenslekne alpegutt til dels gjør det samme, er søvndyssende nok. Mer engasjerende blirdet ikke av at vi stakkars tilskuere ikke egentlig har noen mulighet til åbedømme hvor mye av dette som er avtalt spill. Verst er det at filmen ikke harbestemt seg: Er dette ment som aktivisme, er metoden feil. Er det ment somhysterisk underholdning, er tema feil. Og mellom to stoler er det som kjent:ingenting .