Konsert: MASSELYS + SILVA-RASMUSSEN-SOLBERG TRIO

b
a

«Et kraftsentrum i Oslo»

Masselys er masse på en gang: Krautrock, disco, electro, funk, rock OSV. Vanskelig å sette i bås, og dermed er det underlig at de beskrives som et «sentrum» av noe, all den tid de er konstant virrende frem og tilbake i forskjellige retninger. Men satt i sin sammenheng blir «kraftsentrum»-uttalelsen, som stammer fra tegneserieskaper og kunstner Christopher Nielsen, mer forståelig, og vi har ingen tanker om å kunne overgå Nielsen i presise beskrivelser, så:

«Etter min mening utgjør Masselys et kraftsentrum i Oslo. Derfor er jeg stolt av at jeg har klart å mase meg til et samarbeid der de utfyller mine verk med musikk. Masselys består av medlemmer fra tidligere Salvatore, 120 Days og Metronicon Audio.

Vi kunne ha droppa refererende holdepunkter for den jevne musikk-konsument av typen industriellt, kraut, post-punk, techno og elektronica med en god dose funk, men vi gjør det ikke… Vi lanserer heller en helt ny sjanger – «Damp!

Masselys ER Damp, som i en dampmaskin. Masselys insisterer på at dampkraften er sentral i forståelsen av Masselys. Det koker, rister, slarker og pustes. Kort sagt, det lugger. Dampmaskiner gjør også noe med atmosfæren rundt seg og de kan i motsetning til datamaskiner EKSPLODERE – KABOOOM! noe Masselys gjør, når de er på sitt mest eksplosive.»

Silva-Rasmussen-Solberg Trio er store på den såkalte impro-jazz-space-scena, så vi kan antageligvis forvente oss damp derfra også.

KABOOM!