Alt vi ikke ønsket oss til jul

Last Christmas I gave you a sweet nedstengning og det får du I år også.

b
a

Ja, dere, da er vi i gang igjen. Verden har gitt landet et kollektivt knyttneveslag og vi må igjen begrense oss, gå hjem tidlig, holde avstand og avstå fra klemming. Ny sosial detox er på trappene, etter at vi så vidt rakk å bli hekta igjen. 

Offeret for “Juleinstramming 2021” er, som forrige gang, kulturen. Bordservering, metern, skjenkestopp, danseforbud, minglestopp. 

Det frister å sette seg ned og grine. La frustrasjonen ta overhånd og gå ned i den mentale kjelleren for å vente på våren. Det er fort gjort å glemme at vi kan utgjøre en forskjell.

Vårt største mareritt er Egon, Espresso House og TGI Fridays på hvert eneste gatehjørne. For at det ikke skal bli en realitet er det ganske vesentlig at vi ikke gir opp kulturtilbudene som fortsatt holder dørene åpne, det er foreløpig nesten alle. 

Men også denne nedstengingen kommer til å merkes. Mange har slitt med å få inn nye folk til de tidligere permitterte stillingene, og nå står de igjen fare for å bli oppsagt. Regjeringen har allerede varslet at de neppe vil betale lønnen, så det går mot permitteringer. 

Det er snart jul. Julen står for en stor del av inntektene til barer, kafeer og restauranter. I noen tilfeller står julen for så mye omsetning at det betaler for andre dårligere måneder. Når julebord avlyses og kranene stanses kl tolv kan det prege enkelte til langt ut i 2022. 

Vi vil gjerne oppfordre til å bruke denne givende høytiden å gi en opplevelse. Istedenfor stekepanner, vinglass eller hva som helst fra Nille. Konserter, teater, standup, show eller gavekort på god stemning. Alt dette kan bety mye for stedene du og vi er så glad i.

“Til Natt&Dag. 

Et gavekort på helaften på Ingensteds, når dansegulvet åpnes igjen. 

Hilsen Nissefar.”