«Kamikaze» er en historie om det som skjer når sorgen møter verden

18 år gamle Julie mister familien i en flystyrt i Afrika. Full av sinne og forakt for menneskeheten reiser hun verden rundt på jakt etter noen, eller noe som kan ta livet av henne. 

SPONSET INNHOLD
b
a

Vi følger Julie (spilt av Marie Reuther) gjennom ett år: Fra hun først får nyheten om at moren, faren og broren har omkommet på tekstmelding:

Vi styrter. Elsker deg. Gjør hva du vil. Pappa. 

Protagonisten står igjen i en stor og tom villa sammen med den polske flisleggeren Krysztof. 

Gjennom tilbakeblikk blir vi introdusert for Julies familie. En familie med penger, ambisjoner og uten tåpelige drømmer. Da broren og kjæresten Renate bestemmer seg for å reise til Guatemala for å satse på musikken, blir dette raskt avfeid av husets far, med en fnisende Julie i bakgrunnen. 

Vi er ikke musikere. Du kommer fra en familie med tradisjoner. Det er noe du skal bære med deg og være stolt og takknemlig over. Vi holder hjulene rullende. Vi er samfunnets ryggrad. En annen sak som kjennetegner vår familie er at vi er fokusert. Vi gir ikke opp, vi leverer. 

Dette preger Julie i høy grad. Det er ikke synd på henne. Hun er ikke offer eller en person som trenger trøst. Hun er først og fremst sint og hun lengter kun etter en ting. Døden. 

«Kamikaze» har premiere den 14. november på HBO MAX. Skaff deg abonnement her og få halv pris på strømmetjenesten livet ut!

TV- serien Kamikaze er basert på Erlend Loe sin roman «Muleum». Regi: Kaspar Munk, skaper: Anette K. Oelsen, manus: Johanne Algren.

«Kamikaze» er en coming of age-historie om sorg og hva sorg gjør med et menneske. Når du har mistet dine nærmeste, selve grunnmuren i livet, får plutselig virkeligheten en helt annen betydning. 

Det er et før og det er et etter i alt, som Julie sier.  

Julie går fra å være det vi kaller en hvit privilegert jente fra beste vestkant med 159 000 følgere på instagram, til å bli «nobody, just a lost soul from Denmark».

Julie barberer hodet og får seg en tatovering med teksten sirup pancakes over øyenbrynet. 

Hun knuller, løper, reiser og drikker, hun føler seg frosset i livet – samtidig som hun beveger seg i en voldsom fart. Mennesker i ekstreme situasjoner gjør ekstreme ting, og Julie har ikke lyst til å gjøre noe som helst med mindre det er farlig. 

Hun flyr konstant, med et håp om at flyet skal styrte, hun løper med intensjon om at kroppen skal kollapse, og hvis hun drar til Mexicos farligste gate vil hun da bli drept og voldtatt?  

Selv om tanken om døden hele tiden ligger der er det også noe frigjørende og deilig med å se en ung person gi helt faen. Hun kaster seg inn i stadige større konflikter med en total fryktløshet. Og selv om hun ikke vil det, bygger hun relasjoner som forandrer henne. 

«Kamikaze» er ikke bare en fæl serie om en ung foreldreløs jente, men det er også en emosjonell, mørk og humoristisk serie som vil skape stor gjenkjennelse for en ung generasjon. Spesielt hvis du har opplevd tap eller følt deg såpass alene i verden at du har vært inne på tanken på at livet rett og slett bare ikke er verdt det. 

Selvmord er en stor trussel for folkehelsen blant unge i dag, og tanker om døden som en mulig utvei er vanligere enn vi tror. Derfor gjorde HBO også helt rett i å gå inn i det med et ungt, vilt og fandenivoldsk blikk. For vi må også kunne kødde litt med de mørkeste tingene i livet. 

«Kamikaze» tar deg med på en skikkelig livets reise, over Atlanterhavet, fra Danmark til Mexico. Vi møter sørgelige, håpefull og tilsynelatende vellykkede skjebner, 

Og gjennom å ville dø, lever hun også livet fullt ut. 

Skaff deg HBO MAX her og strøm Kamikaze fra 14. november!