Tomine Harket x Unge Ferrari: Hevnen er sexy

Hva er vi nå? / H.E.V.N. er en nysgjerrighetspirrende smakebit på to artister som oser av potensial til å gjøre Norge litt mer sexy.

5 / 6 stars
b
a

Når var sist du hørte norsk rap/rnb i sexy duett? Svaret er kanskje (Lille) Philip og Sandra Lyng Haugens «Sommerflørt», og siden 2005 har det skjedd nokså mye i sjangeren på verdensbasis.

Unge Ferrari og Tomine Harket viste at de virkelig var inne på noe da «Hvis du vil» dukket opp i fjor, men det var noe med tekstene som føltes en anelse pinlig.

SE OGSÅ: Tomine og Unge dropper mikken – bokstavelig talt

Er det en motvilje mot å høre direkte tekster med noe forslitte metaforer på norsk (du er mitt dop / gi meg en dose til), eller var det rett og slett slett teksthåndtverk? Uansett hva det var, har Tomine og UF tatt steget videre på EP-en Hva er vi nå? / H.E.V.N. og det er spesielt Tomine som imponerer med stemmebruken sin.

Dette er to fremadstormende artister med popteft, og om samspillet noen ganger føles fraværende, fungerer låtene utmerket om man heller ser UF og TH som to siloer som synger mer forbi hverandre om kjærlighetens irrganger. EP-en byr på fire spor, hvor alle de infløkte produksjonene gjør at låtene får et innovativt elektronisk skjær uten at det føles overprodusert.

Følg vår Spotify-liste med den beste aktuelle musikken!

Tomine føles RnB rett gjennom, noe som er en gledelig overraskelse i en RnB-fattig nasjon. Unge Ferrari troner med en likefrem crooning som føles lengtende og oppriktig. Begge skinner kanskje best sammen på den bittersøte «Du fortjener å være alene».

Hva er vi nå? / H.E.V.N. er i det hele tatt en nysgjerrighetspirrende smakebit på to artister som oser av potensial til å gjøre Norge litt mer sexy.

Kristoffer Jakobsen​​

Tittel: Hva er vi nå? / H.E.V.N.

  • Artist: Tomine Harket x Unge Ferrari
Tomine Harket Unge Ferrari