Få gratisbilletter til «Røvarane» ved Det Norske Teatret!

b
a

Smålei av Netflix og TV2 Bliss? Førstkommende torsdag 20. februar inviterer NATT&DAG sammen med Det Norske Teatret til eksklusiv førpremiere på forestillingen Røvarane.  

Om stykket:

Etter at regissør Jonas Corell Petersen og scenograf Nia Damerell mottok Heddaprisen for stykket eg/ik/Ich/I, er duoen straks tilbake på Det Norske Teatret med stykket Røvarane. Med Goethes Unge Werters Lidningar i 2010 viste Corell Petersen at nakenhet på scenen ikke trenger å være kleint, og at U2 i noen situasjoner faktisk funker utrolig bra. Petersen og Damerells vågale tilnærming til Goethe-klassikeren skapte enorm oppsikt blant publikum, og vi gjetter at deres omgang med Schillers ungdomsstykke vil bli møtt med samme engasjement utover teatervåren i hovedstaden.

På lik linje med Goethe er Friedrich Schiller (1959-1805) en sertifisert bauta innen tysk litteratur, og var bare 22 år gammel da han førte Røvarane i pennen. Stykket tar for seg den unge filosofistudenten Karl Moors bekymringsløse og utsvevende studietid, vel viten om at framtiden hans er sikret takket være farens formue. I ren sjalusi prøver broren Franz å vende faren deres mot Karl, noe som gjør den lykkejagende hovedpersonen desperat, og han samler en gjeng tvilsomme likesinnede som ønsker å kjempe for frihet og rettferd. Men ikke alle i Karls nye krets har gode intensjoner, lsm.

Da Røvarane hadde urpremiere i 1782 skal det ha skapt galehuslignende tilstander i teatret; Folk falt angivelig gråtende om halsen på hverandre, hylte og skrek, noen svimte av og andre knyttet never. Vil dette tyske klassikermaterialet få samme rabiate respons i Oslo år 2014? Det er lov å måpe.

Hypp på å sjekke ut generalprøven på Røvarane torsdag 20. februar kl 1930? Meld deg + venner/familie på HER da, din røver <3 NB: Første til mølla.