Omvisning & foredrag på Astrup Fearnley Museet

b
a

I morgen kl 16 (torsdag) inviterer vi med oss 30 gjester til gratis omvisning i Astrup Fearnley Museets nye utstilling «R.B. Kitaj – Diaspora».

Kurator Therese Möllenhoff skriver følgende i sin tekst om verket The killer-critic assassinated by his widower, even (1997), et av Kitaj-utstillingens mest omtalte bilder:

«Både motivet og tittelen kan oppfattes som en trussel, eller en hevnfantasi, mot kritikerne. Scenen utspiller seg i et sammensatt og kaotisk billedrom der et delvis fiksjonelt og personlig narrativ utspiller seg blant et mangfold av kunsthistoriske og litterære referanser. I maleriet ser vi to figurer som skyter mot et monster som representerer den britiske kritikerstanden. Den bakerste figuren kan identifiseres som kunstneren Edouard Manet, en av Kitajs kunstneriske forbilder, og den andre, hodeløse figuren representerer Kitaj selv. Maleriet er oppbygd med elementer av collage og i nedre venstre hjørne har Kitaj limt inn en rekke forsider fra bøker om mord, hevn og anti-semittisme, og med små forskyvninger og endringer av ord på bokforsidene fremsetter Kitaj sin respons til kritikerne.»

Etter omvisning i utstillingen (som åpnet forrige uke), vil Kristin Tårnes og Geir Backe Altern holde foredrag om det kunstnerdrevne visningsrommet Kurant (www.kurant.cc) kl 17:00, og du er hjertelig velkommen (les: anbefales) til å få med deg begge deler.

30 plasser til omvisning + Kurant-presentasjon + første til mølla = snabba på!

Send mail til appkonk@nd.no for liste til deg og én venn. Vinnerne får beskjed pr epost.

PS: Møt opp på Tjuvholmen senest 1545, omvisningen starter kl 16. Oppmøte i resepsjonen i bygning 2: Samlingen (dvs den eneste resepsjonen som er åpen nå).