Gratisbilletter til Francis Ha

b
a

NATT&DAG gir vekk billetter til førpremiere!

FRANCES HA (regi: Noah Baumbach) onsdag kl. 18.30 i KP8.

I samarbeid med Arthaus og BIFF.

Hva du trenger å gjøre? Svare på noen passe vanskeligespørsmål.

Send riktig svar til konkurranse@nattogdag.no

1. Når foregår BIFF i år?

2. Hvem har regissert TheHuman Scale?

3. Hva er originaltittel på filmen Mor og sønn?

Tips: det er ingen dum idé å sjekke ut denne siden for svar:www.biff.no

Vår anmelder premierte Frances Ha med høyeste score. Detteskrev han:

Frances Ha

Regi: Noach Baumbach

Med: Greta Gerwig, MickeySumner, Adam Driver, Michael Zegen

Mellommenneskelig ogintelligent New York-portrett

SMIL

I Noah Baumbachsenergiske og hodestups sjarmerende nye film FrancesHa inviteres vi til å få holde fingeren vår på pulsen til et ungt,vibrerende New York anno 2012. Hovedpersonen Frances (Greta Gerwig) er vakker,morsom, intelligent svevende – og på søken etter retning. Hun er en talentfulldanser, men uten fast jobb, og skifter leiligheter i Brooklyn og på Manhattanom hverandre, mens venner og kjente beveger seg videre i sine liv. Samtidigføler Frances at hun står stille i sitt eget.

Filmen portretterer ungog ambisiøs usikkerhet – i livet og kjærligheten – og føyer seg naturlig inn ien amerikansk samtidskultur som akkurat nå defineres vel så mye av“Girls”-jentene til Lena Dunham som den tonesettes av Justin Bieber eller BonIver.

Med Frances Ha har Noah Baumbach laget en gnistrende Woody Allen-film#et mellommenneskelig og intelligent New York-portrett for vår tids kultur, somstår støtt på egne ben og kan sole seg avslappet i glansen fra sammenligningenmed Woody. Rent visuelt peker filmen likevel helt bokstavelig til Manhattan – Noah Baumbach har skutt Frances Ha i sorthvitt – og regissørenanerkjente referansen på en pressekonferanse i New York i høst: “Du kan ikkefilme New York i svarthvitt uten å få opp motiver fra Manhattan. Det er mer enn en referanse# den filmen er i blodetmitt.”

På 86 minutter klarerfilmen å fortelle mer om de samme temaene som “Girls” bruker ti episoder på.

Noah Baumbach har lageten gnistrende Woody Allen-film# et mellommenneskelig og intelligent NewYork-portrett for vår tids kultur.

Karsten Meinich