Midtukas Clickbaitmoderator

De mest påfallende lokkemidlene fra uke 51.

b
a

Vi har skummet gjennom gigantene, mediehusene som styrer infostrømmen, de som kontrollerer holdningene våre og preger meningene våres. De som virkelig styrer landet.

De vet hvordan de skal trekke oss inn. Agne oss inn med lovord om både skandaler eller en liten gåte. De elsker å generere klikk, og vi elsker å klikke. Nå har vi klikket og lest, og skal her avsløre hva du kanskje ikke trenger å klikke på.

Faksimile vg.no

For eksempel på denne overskriften her, som har blitt en klassiker denne uka. Hele landet holder pusten, i ren angst for å havne i karantene i julehelgen. “Det var den julen…”

For mange føyer julen seg inn på listen over hva pandemien har tatt fra oss. Denne saken er om en tidligere blogger som må feire jul sammen med sin mann og hennes to barn. “DET VAR DEN JULEN…”

Våre tanker går til de som er alene i julen, enten det er med sykdom, i karantene, eller ensomhet. At Pilotfrue må feire jul med kjernefamilien i år er ikke saken vi bør klikke på.

Faksimile aftenposten.no

Her har vi en skikkelig godbit. Hvordan skal man kunne la være å trykke seg inn på denne saken her. Det handler om kongefamilien, og du vil kanskje bli sjokkert over at de feirer jul med middag (ribbe + tilbehør), pakker som åpnes, den gode men kanskje noe tverrpolitiske samtalen, og noe godt i glasset. Julenissen utgår i år, fordi Sverre Magnus er 16 år, og er litt ferdig med det.

Dette er julefeiringen vi alle betaler for, så det er godt å vite hva pengene går til. Hvis du i tillegg har VG pluss kan du også finne ut av hvordan helsetoppene, Statsministeren, Jon Almaas og Viggo Kristiansen feirer jesu fødsel.

Faksimile tv2.no

Vi kunne samlet alle sakene om strømpriser i en egen spalte hver uke. Det er tydelig at vi elsker å lese om dyr strøm. Men her er det altså noen har gått i dybden, gitt oss tallene, gjort forskningen. Hadde du tenkt å gå for et åttetimers-program på ribba di i år, eller tar du konsekvensene av voldsomme strømpriser og gjør det lettvint, fire timer på 80 grader med  en litt hissig sisterunde med grillfunksjon kombinert med varmluft? Vel nesten uansett hva du velger så koster det ikke noe mer enn å ta seg en lang dusj, viser det seg.

Faksimile nrk.no

Ooog mens vi snakker om penger og strøm: Smart å fylle huset med batteri, er enig det assa. Et batteri til mange hundre tusen kroner. Lur investering det altså. De skriver faktisk ikke nøyaktig hva batteriet kostet, men det kan sammenlignes på størrelse med det som sitter i en ny gjennomsnittlig elbil. Det er bare å klinke det inn i stua så får du en fresk ny lyskilde samtidig som du shaver av et par lapper på avtalegiroen fra Fjordkraft.

Faksimile vg.no

Over til noe viktigere. Japan mangler poteter. Det er potetmangel i Japan, og en påfølgende pommes frites-krise. Det fine i denne krisen er at vi får all informasjonen vi trenger midt i fleis. Men så klikker vi oss inn også ser vi at det er snakk om hurtigmatkjeden McDonald’s som sliter med sine potetleveranser. Denne krisen har resultert i at du IKKE kan bestille stor eller medium fries, kun “den lille fries”. Du kan altså spise så mye fries du vil, men du må bare betale litt mer. KRISE.

Faksimile vg.no

Vi avslutter med en gladsak, for dette er uten å kødde en skikkelig forlokkende overskrift. Vi klikket oss lynraskt inn. Det er snakk om NOHO som står bak Kulturhuset, Youngs, og Oslo Camping. En heavyweighter på oslos utelivskart. Rundt tusen ansatte som har en jobb å komme tilbake til i januar, som et resultat av lønnstøtteordningen til Gahr Støre og regjeringen.