Søndag Summarum: Hvem er Silje? Ananas på pizza? Og andre viktige (og riktige) spørsmål

Pervo-jakt, Høssing IRL, Per Willy Amundsen har skiftet mening og statsministeren avslører om hun liker ananas på pizza. FOR en uke!

b
a

Kjære, jeg krympet offentligheten!

Her er de viktigste og riktigste sakene fra uka som gikk.

LES OGSÅ: Gode nyheter for deg som liker kvalitetsfilm: MUBI har åpnet arkivet sitt

Ukas leteaksjon


Skjermdump: NRK.no

Hvem er «Silje»? HVEM ER SILJE? HVEM FAEN ER SILJEEEEEEEE!!!!!!

Det var spørsmålet hele Norge (Oslo?) lurte på i går. Eks-NATT&DAG-er Kaja Kirsebom (<3) har skrevet langlesning for NRK om da hun ble forsøkt catfishet av en kulturmann og Tinder-bruker tidlig i 30-årene. Men måten artikkelen ble vinklet har fått flere til å reagere, som det heiter. Med det menes det at FLERE TUSEN mennesker har forsøkt å finne identiteten til mannen i saken gjennom å slenge ut randomme navn på Jodel. Kun et par timer gikk fra artikkelen ble publisert til omtrent alle tidligere mannlige kollegaer av Kirsebom (fortsatt <3) ble nevnt med navn på appen =) Men etter 24 timer har ryktebørsen fortsatt ikke kommet noe nærmere et svar.

NRK har altså lyktes både med å anonymisere og med å skape et voldsomt eh .. engasjement? Men kommer det med en prislapp, mon tru? For dem som har blitt nevnt i Jodel-tråden (sikkert over 50 stk), kan NRKs grep helt sikkert føles kynisk, for alle andre … Vel, vi er opptatt med å akkes i gruppechatter over true crime-ifiseringen av journalistikken, og samtidens (lol!) krav om at alt på en eller annen måte må være Underholdning.

Og hvem er det godt for? Huh? HUH? Sikkert Netflix, Jeff Bezos, kulturmenn i hovedstaden, etc. Ikke OSS i alle fall! Og på lang sikt, ikke NRK, heller.

2025: Dagsrevyen sendes på en strømmetjeneste og består av én del som er game show der man skal gjette overgriperen og en del med sport (Haaland er fortsatt norsk!).

Ukas hotte take


Skjermdump: BT.no

350 000 døde på verdensbasis.

Ukas viktigste lederartikkel


Skjermdump: VG.no

Lett å si når man ikke er deprimert, og ikke må stå på venteliste i sånn tusen år bare fordi man ikke har selvmordstanker, sånn direkte!

Ukas P3 :/


Skjermdump: NRK.no

Sorry to break it to you: Hvis du liker P3 er du en NPC.

Ukas ku


Skjermdump: NTB

Alternativ clickbait-overskrift: SLAKTES ETTER DETTE

Ukas TikTok-kronikk


Skjermdump: AP.no

SID-kronikker er lavthengende frukt, men her er det så mye tidsånd å ta av at man har igjen til kveldsmaten, og vel så det. Jesus-influenser! TikTok! Hatefulle ytringer! Det var dette Jesus, og alle de andre fra gamle dager døde for. Lurer på hva vi skal dø for – ikke for din rett til å si noe om TikTok vi er dypt uenig i, hvert fall!

LES OGSÅ: «Weathering with You» er vakker, men ødelegges av anime-klisjeer

Ukas fighter


Skjermdump: Kapital

Helt rått det, Kjell!

Ukas vits


Skjermdump: AP.no

NATT&DAG mener: Tuller Aftenposten bare når de skriver ledere?

He he! Funny! Trykker man viser det seg at lederartikkelen handler om at Per-Willy Amundsen, en notorisk upålitelig og fæl fyr, har endret mening i et politisk spørsmål siden 2017. Okidoki!

Ukas reklame

Det der kommer aldri til å gå, og det sier vi ikke bare for å være negative, men fordi vi har prøvd sjøl! ;)

Ukas influencer


Skjermdump: NRK.no

HØSSING KOMMUNE FINNES! HØSSING KOMMUNE FINNES PÅ EKTE!!!!!!!!!!!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.