«The Chronic» er endelig på Spotify. Men hva mente N&Ds anmelder i 1993?

Dr. Dres The Chronic er endelig på alle strømmetjenester! NATT&DAG fikk plata i hende våren 1993 og konkluderte med at den var «nesten klassiker». Men Snoop Dogg, som er med på 13 av 16 låter, ble IKKE nevnt :/

b
a

Dr Dre – The chronic (Interscope/import).

Den som studerer omslaget på NWAs debut Straight Outta Compton fra 1988 ser mange etter tiden mer velkente ansikter. Ice Cube, MC Ren, Eazy-E, Dr. Dre – alle disse NWA-medlemmene er pr. i dag fremgangsrike soloartister. Aller lengst når Dr. Dre. Med en bunt gamle Donny Hathaway-plater i neven gjør han massiv hip hop med så merkelige innslag som nervøs tverrfløyte og spøkelsesaktige synthfigurer. Dr Dres røst overskygger også alt som befinner seg i nærheten. Det er forbanna musikk, det er hevnlysten musikk, men det er også musikk fremført med en slik aggressivitet at den til syvende og sist blir positiv. Nesten klassiker.

– Jan Gradvall

Denne anmeldelsen stod først på trykk i 1993. 

Få tilgang til hele arkivet HER

27 år senere kan nesten-klassikeren strømmes på Spotify: 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.