Mars må koloniseres, men hvilke nordmenn skal vi sende?

Et personlig reisebrev fra Ola Nordmann.

b
a

Denne teksten ble først publisert i NATT&DAGs Det Store Utland-nummer i juni/juli. 

DA JEG BLE SPURT om å skrive om «utlandet» til denne utgaven visste jeg med en gang hva jeg skulle skrive om: Koloniseringen av Mars! «Den Røde Planeten» har ikke bare det minst oppfinnsomme kallenavnet i hele melkeveien, den ser også ut til å bli den første planeten mennesket koloniserer. Hva slags samfunn ønsker vi oss egentlig på Mars? Det er på tide å ta debatten.

I løpet av mitt korte liv har jeg lært to ting: Det beste våpenet mot hatere er SUKSESS, og at Norge, spesielt mitt lokalsamfunn, har utrolig mange ressurssterke personer å by på. Å starte en koloni på en annen planet er krevende. Vi kommer til å trenge kompetanse på mange forskjellige områder.

Styresett

Har du sett filmen Mission to Mars fra 2000? De som kjenner meg godt vet at dette er sånn jeg vanligvis starter frierier, men for en gangs skyld har jeg ingen økonomiske baktanker med spørsmålet. Mission to Mars handler om en Mars-ekspedisjon som ender i kaos, og viser hvor galt det kan gå når mennesker overlates til seg selv på en ny planet. Mars vil trenge en sterk og fremsynt leder som kan bevare kontroll, en som ikke endrer mening bare fordi hans undersåtter har argumenter som virker rasjonelle og fornuftige.

Derfor bør vi sende formannen i Bøler Kommunale Omsorgsboliger, Jan Eik. Eik har lang erfaring med å ta avgjørelser som kan virke meningsløse.  Han har for eksempel, på tross av at flere velskrevne og godt argumenterte brev fra meg, nektet meg de enkleste gleder i mitt eget hjem enten fordi «murpussen i taket» i leiligheten under tydeligvis ikke tåler at jeg uttrykker meg ved hjelp av dans, eller ved å sjikanere meg ved å kreve innsyn i leiligheten fordi det VISSTNOK er så «ekstreme forhold» på badet mitt at det har utviklet seg et slags «økosystem av sjeldne insekter»? Vel, jeg vet om et sted som verken har murpuss eller insekter.

Sikkerhet

Sikkerheten på en nyoppstartet koloni bør være brutal for å kunne stanse eventuelle opprør og revolusjoner. Jeg kan ikke komme på noen som er bedre på å knuse mulige opprør enn den para-militære fascistorganisasjon Lillestrøm Bowling, anført av daglig leder «Obersturmführer» Henning og hans lakei Ahmed, som på egenhånd har knust mine forsøk på å benytte meg av min RETT til ytringsfrihet når jeg har bowlet, og som har systematisk jobbet imot meg og mine dyr de siste ti årene gjennom bruk av hersketeknikker (hodepinen, eksplosjonen og fedmen min).

I samme slengen kan man sende med Securitas avdeling Strømmen Storsenter som «måtte» trå til under mitt 9/11 og Mission to Mars-inspirerte frieri til Jorunn Stiansen da hun signerte CDer på senteret for noen år siden.

Helse og velvære

Man bør ha leger på Mars. Jeg foreslår min fastlege Roald Hansen. Han er en selverklært ekspert på fedme som ikke lar hensyn til pasientens følelser komme i veien for sårende, bombastiske påstander om kosthold, utseende og hva han mener er «forsvarlig hygiene»!​

Utdannelse

Jeg ser i utgangspunktet på utdannelse som lite annet en et nyttig indoktrineringsverktøy for kommunistene og nazistene i Norsk Psykiatriforening, men om man absolutt ha utdannelse foreslår jeg å sende hele Lilletuen Barnehage og deres satanistiske fokus på konformisme, innestemme og det de selv påstår er den såkalte «normale seksualiteten»!

Hva gjelder barneskole kan jeg anbefale min gamle norsklærer, psykiater Håvard Lilletøyen på Institutt for ungdom med schizofreni og atferdsvansker. Han hjalp meg gjennom mange tunge perioder i oppveksten, og tross hans noe uortodokse læremetoder, som stort sett bestod i seksuelle overgrep og trusler, lærte han meg tidlig at man ikke trenger nære venner når man har MAT! Jeg synes alle på Mars bør få en like god start på livet og anbefaler derfor å sende Lilletøyen til Mars, selv om han har vært død i tre år.

Også på Mars kan folk falle gjennom systemet, så de bør nok ha NAV. Jeg kan anbefale en meget god og rettferdig saksbehandler, nemlig Mette Nyhagen på NAV på Tøyen. Hun viker ikke fra reglene en eneste tomme, uansett hvor gode grunner det er, og nekter å bruke oksygen på annet enn å være en motbydelig frekk drittkjerring. Dette passer ypperlig om man skal jobbe et sted hvor man må spare på oksygen, nemlig MARS!

Mat

Tydeligvis har det vært et slags møte hvor alle har bestemt hva som er sunn og næringsrik mat, og som alltid når folk møtes for å snakke, skjedde det bak min rygg. Hadde noen fortalt meg hva som hadde vært smart og LURT å spise da jeg vokste opp hadde det nok uansett ikke hatt noe å si, for jeg kan faktisk ikke noe for hvordan jeg er, jeg har prøvd å trene og jeg har prøvd å spise sunt!

Men etter hvert som jeg ble større (!) skjønte jeg at det var visse ting man bør spise om man vil få et lengre liv, bedre helse og mulighet til å handle i såkalte NORMALE klesbutikker. Kolonien på Mars må få sjansen jeg aldri fikk, så jeg synes man bør sende brokkoli, knekkebrød og sånne harde oransje pinner til Mars, så får vi her på jorda bare klare oss med Big One, Superchips og Maryland Cookies med ekstra sjokolade.

​Kultur

Mars bør gjøre som Las Vegas, et annet ørkensamfunn, hvor man betaler entertainere for å ha PERMANENTE opptredener på samme scene over mange år. Vi trenger humor. Her er det åpenbart mange valg, men da vi hadde julebord var det en artig kar fra jobben (Karol fra Polen) som hadde mange gode og bra (og noe ondsinnede og grunnløse) spøker som gikk på kroppslukt og utseende om enkelte i publikum som ikke hadde fått tid til å dusje før jeg hadde dratt dit og jeg har faktisk en medfødt sykdom som gjør at jeg ser mer robust ut enn det jeg er! Han var utrolig morsom! Han burde få permanent plass som komiker PÅ MARS!

Jeg ønsker koloniseringen av Mars velkommen, og tror dette blir et vanvittig spennende prosjekt. Jeg kunne tenkt meg å dra til Mars selv, men vi får se hva jeg rekker, rett og slett! Kan ikke love noe akkurat nå, jeg har en del andre ting som skjer akkurat nå, skriver litt for NATT&DAG for eksempel, så får se, da. Men hadde vært fett å få det til en gang!​