Cecilie Melli

b
a

Navn: Cecilie Melli
Yrke: Klesdesigner og modellør
Produksjonssted: Thereses gate 32 
Produkt: Kjoler, brudekjoler og bijouteri.
Pris: Kjoler fra 2500,- og oppover. Tilbehør fra 200,-

www.ceciliemelli.com

Hvordan endte du her?

–Jeghar realisert min drøm om å være klesdesigner! Først gikk jeg to år på Esmod iOslo, så ett i Paris. Og så kom jeg tilbake til Oslo, det er fem år siden. Ogfølte at jeg måtte gjøre noe.

Og hva er det egentlig du gjør?

–Jeghar spesialisert meg på kjoledesign, det er det folk legger ekstra penger i.Modellene jeg har designet henger her i butikken. Så kommer folk og får prøvddem og tatt mål. Samtidig som de kan komme med ønsker og forslag til småendringer. Dessuten har vi mange småting og tilbehør. Og selv om jeg har en nettbutikk,kommer folk valfartende fra land og strand hertil!

Hvordan går det, da?

–Jegtok over disse lokale i fjor, midt under krisa. Og var litt nervøs. Men det hargått bare bra. Nå vurderer jeg å leie etasjen over her også# ha butikk her nedeog produsere oppe. Jeg har ni stykker som syr for meg, og det hadde vært fintmed mer plass. Målet er å ta over hele gården og ha én stor, rosafarget fasade!

Hvem er kundene dine?

–Folksom er glad i å pynte seg! Det gjelder ungdom fra konfirmasjonsalder til folkpå syttifem. Og ikke bare folk fra Oslo. For de som skal ha brudekjole, avtalervi ofte at de kan komme inn og ta mål fredag morgen, så får de en helg i Oslo.

Hva er det beste med å arbeide lokalt?

–Mangetenker at det er lite lønnsomt å jobbe på denne måten, at det på papiret erbilligere å produsere ute. Men jeg synes det er tryggere å gjøre alt her. Jeghar prøvd å designe her og så sende til Portugal for å få det sydd. Men da detkom tilbake, lignet det ikke så mye på den kjolen jeg tegnet. Da er det bedre åbruke hundre kroner ekstra her hjemme. Dessuten er det dette med direktefeedback. “Hva hadde det blitt hvis du haddefått bestemme?”, spør jeg. Og så får jeg en direkte markedsanalyse der og da.Også står navnet mitt på alle klærne – og da vil jeg at hånden min skal ha værtpå dem alle sammen også!